Nakon što je predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas objavio snimak na kojem se vidi kako SNS, stranka Aleksandra Vučića, “uvozi glasače” u glavni grad Srbije uoči izbora, objavljen je novi video u kojem je prikazana šema prijavljivanja novih “stanovnika” Beograda.

Na snimku, iza kog stoji Stranka slobode i pravde, a koji je napravljen 3. februara ove godine, objašnjeno je na koji način je organizovano izdavanje državljanstva i mjesta prebivališta za ljude koji nisu iz Beograda, kao i kako se koordiniše čitavim procesom.

Istovremeno, snimljen je i dijalog sa jednim od koordinatora, koji je, prema sopstvenom priznanju, zadužen da obavi taj posao i preuzme uplatnice.

U razgovoru za Nova.rs, predsjednica Gradskog odbora SSP u Beogradu, Mila Popović, navela je da pomenuti snimak, još jedna potvrda da SNS dovodi ljude koji ne žive u Beogradu kako bi povećali broj glasača na izborima.

“Srpska napredna stranka više ne uspijeva ni ucjenama radnim mjestom, ni pritiscima na porodice članova stranke da prikupi dovoljan broj glasova za izbore u Beogradu. Uništili su Beograd i žele da nastave da troše i zloupotrebljavaju milijarde evra na potpuno pogrešne projekte, koji ne koriste Beograđanima. Zato dovode ljude iz RS koji ne žive u Beogradu, koji samo zbog izbora postaju ‘Beograđani’ kako bi glasali za SNS”, napominje ona.

Popović naglašava da su naprednjaci, posle prvog snimka, pokušali da promijene strategiju izdavanja državljanstva.

Mi smo i to snimili. To što su nastavili lažno da prijavljuju stanovnike RS kao Beograđane i kad smo javnosti prikazali snimke, dokaz je njihove panike jer gube Beograd. O ovim zloupotrebama obavijestit ćemo Evropsku uniju i OSCE.

Beograđani će, vjerujemo, pokazati da će oni odlučiti u kakvom gradu žele da žive i neće dozvoliti da ih SNS prevari”, zaključila je ona.

Podsjetimo, prethodno je lider SSP Dragan Đilas objavio snimak na kojem se vidi kako vladajuća stranka u Srbiji “uvozi” sigurne glasove iz RS-a.

Na snimku koji je Đilas objavio, navodi se da je jedini uslov za dobijanje državljanstva Srbije, za ljude koji su se krajem prethodnog i početkom ovog mjeseca pojavili u policijskim stanicama širom Srbije, to da glasaju za SNS.

“Ljudi se kombijima dovoze u policijske stanice širom Srbije, a najviše u Beogradu”, navode iz te stranke.

Na pitanje odakle su, građani odgovaraju da su “preko granice, iz Sarajeva, Bijeljine, iz Bosne”. Kako su naveli iz SSP-a, svaka grupa ima spisak i svog koordinatora.

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.