Opelo za lidera Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimira Žirinovskog održano je u petak u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, prenose RIA Novosti. Vladimir Putin se takođe oprostio od Žirinovskog, a kako se vidi na snimku bio je na ivici suza.

Vladimir Žirinovski je preminuo šestog aprila posle teške borbe sa korona virusom. Biće sahranjen na Novodevičjem groblju u Moskvi, a njegovoj sahrani će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin. Putin se oprostio od Žirinovskog na svečanosti u Dvorani kolona, a kako se vidi na snimku, Putin je bio na ivici suza kada je doneo cveće na njegov sanduk.

Pogledajte kako plače Vladimir Putin:https://www.youtube.com/embed/d3qEXYm8CbE?feature=oembed

Na ruskoj političkoj sceni ostaće upamćen kao ultranacionalistički političar koga su mnogi karakterisali kao stub političkog sistema Kremlja i oponenta Vladimiru Putinu na predsedničkim izborima u Rusiji protiv kog se kandidovao šest puta. 

Takođe, on je 27. decembra održao govor u parlamentu koji je, kako se činilo, nagovestio rusku invaziju na Ukrajinu, predviđajući da će prekretnica u istoriji zemlje nastupiti 22. februara, dok su akcije ruske vojske u Ukrajini počele svega dva dana kasnije, 24. februara.https://www.youtube.com/embed/d3qEXYm8CbE?enablejsapi=1&origin=https%3A%2F%2Fmondo.rs

(MONDO)

By admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.